matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Pola:
cos(−1080) =
18 lis 15:01
krystek:
=cos(3*360+0)=cos0=...
18 lis 15:30
Beti:
cos jest f. parzystą o okresie 360
o
(czyli 2π), więc: cos(−1080
o
) = cos1080
o
= cos(3*360
o
+0
o
) = cos0
o
= 1
18 lis 15:30