pochodna
d4mian: Oblicz pochodną funkcji:
1) y =
3√2−x
3) y =
√3+x2*(x+1)
4) y = (14x
3−
13x
2)(3−x
7−2x)
18 lis 14:40
zośka: 1) y=(2−x)
1/3
| | 1 | | 1 | |
y'=− |
| (2−x)−2/3= − |
| |
| | 3 | | 33√(2−x)2 | |
18 lis 15:33
krystek: | | 1 | |
y'=((2−x)13)'= |
| (2−x)13−1= |
| | 3 | |
18 lis 15:35
zośka: | | −3x2(x2−1)2−(6−x3)(4x3−4x) | |
2) y'= |
| =.... rachunki zostawiam tobie |
| | (x2−1)4 | |
18 lis 15:36
zośka: | | 2x | |
3) y'= |
| *(x+1)+ √3+x2*1=... |
| | 2√3+x2 | |
18 lis 15:38
zośka: Krystek zgubiłeś "−"
18 lis 15:39
krystek: xn=n*xn−1 ?
18 lis 15:42
zośka: | | 2 | | 1 | |
y'=(42x2− |
| x)(3−x7−2x)+(14x3− |
| x2)(−7x6−2)=.... |
| | 3 | | 3 | |
18 lis 15:43
zośka: A pochodna funkcji wewnętrznej?
18 lis 15:44
krystek: AAAAAAAAAAA dzięki .
18 lis 15:45
d4mian: Jak wyszło w 3) w pierwszym ułamku 2x?
18 lis 16:25