funkcja liniowa
Dionizy: Dane sa wzory funkcji liniowych f(x)=1/5x−10 g(x)=3x−1
A)Wyznacz punkt przeciecia wykresow fi g
B)Wyznacz argumenty dla ktorych funkcja g osiaga wartosci mniejsze od 6.
Prosilbym o rozwiazanie co jest nie dorzeczne z mojej strony ale duzo od tego zalezy dziekuje
<3
18 lis 14:35
irena_1:
A)
| | 1 | | 45 | | 9 | | 149 | |
y= |
| *(− |
| )−10=− |
| −10=− |
| |
| | 5 | | 14 | | 14 | | 14 | |
18 lis 14:43
18 lis 14:43
Dionizy: Dzieki wielkie <3 Nie ma to jak pomoc eksperta
18 lis 14:46