funkcje
sol: Funkcja f przyporządkowuje każdej liczbie dwucyfrowej iloczyn jej cyfr,np f(23)=6. Dla ilu
argumentów funkcja f przyjmuje wartości parzyste?
18 lis 14:22
irena_1: Iloczyn jest liczbą parzystą, jeśli choć jedna z liczb jest parzysta.
A'− iloczyn cyfr liczby jest nieparzysty (tzn., że obie cyfry są nieparzyste
W zbiorze A' jest 5*5=25 liczb
Wszystkich liczb dwucyfrowych jest 90
18 lis 14:26
sol: przykro mi,ale nie rozumiem
18 lis 14:28
Amelia: Wynik ma wyjsc 65.... ale jakim cudem to ja nie wiem...
12 mar 14:39
Eta:
90−25= 65
12 mar 14:44