matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole obszaru
niamaniama:
zastosowanie całki oznaczonej
Obliczyć pole obszaru + rysunek.
⎧
y=2x
2
+x−3
D=
⎨
⎩
y=1−x
2
18 lis 13:36
Mila:
y=2x
2
+x−3 zielony y=1−x
2
znajdź punkty przecięcia wykresów
18 lis 13:40
niamaniama:
okej, dziekuję bardzo !
18 lis 13:45
Mila:
19 lis 15:26