matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Parametry
Kopiko:
Dla jakiej wartości parametru a, równanie x
2
−x
√
2
−cosa = 0 ma jeden pierwiastek Pomoże ktoś?
18 lis 12:48
Basia:
⇔ Δ=0 policz Δ i przyrównaj do 0
18 lis 12:49
Maslanek:
Δ=2+4cosa
1
Δ=0 ⇒ cosa=−
2
18 lis 12:50
Basia:
w kwestii formalnej
1
Δ=0
⇔
cosα = −
2
18 lis 12:51
Kopiko:
Dziękuje bardzo za pomoc
18 lis 12:52