F. kwadratowa
fdf: 
Dla jakich wartości paramatru m rówanie lx
2 − 4l = m
2 +1 ma dwa rozwiązania
18 lis 12:44
Mati_gg9225535:
x2 − 4 = m2 + 1 ∨ x2 − 4 = − (m2 + 1)
x2 − 4 − m2 − 1 = 0 ∨ x2 − 4 + m2 + 1 = 0
Δ>0 Δ>0
18 lis 12:51
Maslanek: I równości między kolejnymi rozwiązaniami pokazują, że to to samo rozwiązanie (czyli 4
rozwiązania − liczba równości dla danej liczby)
18 lis 12:52
Aga1.:

Równanie ma dwa rozwiązania gdy m
2+1>4
18 lis 12:58
matt..: zrobiłam tak f(x)= lx2−4l
f1(x)=x2−4 −−>F2(x)=lx2−4l
wyznaczyłam miejsca zerowe x2−4=0 ... (x−2)(x+2)=0
x1 =2, x2=−2
p=0 , q=−4 i naryswoałąm wykres..
a nie wiem co zrobić z g(x)=m2+1
18 lis 13:06
fdf: ahaa.. już rozumiem, dzięki za pomoc
18 lis 13:10