Funkcja liniowa pliz help !!!!
Radipo: Dane sa wzory funkcji liniowej rownoległej prostopadlej do f ktorej wykres przechodzi przez
punky B(1,4)
Dane sa wzory funkcji liniowych f(x)=2x−4 g(x)=x+1 h(x)=ax−7
c)Podaj miare kata naychlenia wykresu funkcji g do osi OX
d)Wyznacz najmniejsze a naturalne dla ktorego miejsce zerowe funkcji jest liczba wieksza od 2
e)Napisz wzor funkcji liniowej ktorej wykres jest rownolegly do wykresu funkcji f i przechodzi
przez punk tA (−2,6)
18 lis 12:35
Basia:
(c)
tgα=1 ⇒ α=45o
(d) której funkcji ?
(e)
y = 2x+b
6 = 2*(−2)+b
b = 10
y=2x+10
18 lis 12:37
Radipo: Dane sa wzory funkcji liniowych f(x)=2x−4 g(x)=x+1 h(x)=ax−7
18 lis 12:40
Radipo: dla funkcji f(x)=2x−4 dzieki za pomoc basiu <3
18 lis 12:41