prawdopodobienstwo,
pauli: a moze ktos mi pomoze z tym zadaniem ? Oblicz prawdopodobienstwo wyrzucenia co najmniej dwójki
w trzech rzutach symetryczną kostką do gry?
18 lis 12:18
irena_1: Wyrzucenie dwójki co najmniej raz?
18 lis 12:20
pauli: tak tak, przepraszam za pomyłkę
18 lis 12:21
irena_1:
A'− dwójki nie wyrzucono ani razu
| | 5 | | 53 | | 125 | |
P(A')=( |
| )3= |
| = |
| |
| | 6 | | 63 | | 216 | |
| | 125 | | 91 | |
P(A)=1−P(A')=1− |
| = |
| |
| | 216 | | 216 | |
18 lis 12:32
pauli: dziękuję bardzo za odpowiedź i pomoc
18 lis 12:36