1 | 1 | 2 | |||||||||
= | =1* | =2 | |||||||||
0,5 |
| 1 |
1 | 1 | ||
=1* | |||
35 | 35 |
a | b | |||
odwrócony ułamek | to | |||
b | a |
1 | 35 | ||
po odwróceniu to | = 35 | ||
35 | 1 |
1 | 0,5 | ||
po odwróceniu to | = 0,5 | ||
0,5 | 1 |
1 | 0,5 | |||
− | po odwróceniu to − | = −0,5 | ||
0,5 | 1 |
7 | 10 | |||
0,7= | odwrotność | |||
10 | 7 |
1 | 10 | |||
0,7 odwrotność | = | |||
0.7 | 7 |
27 | 100 | |||
0,27 = | odwrotność | |||
100 | 27 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |