cukierki
micz: W torebce znajduje się 5 cukierków czerwonych i 5 zielonych. rzucamy kostką. jesli wypadnie 6
to losujemy 2 cukierki z torebki, a jak inna liczba to losujemy 3 cukierki. Obliczyć p−stwo,
ze wylosujemy dokładnie 2 cukierki zielone
18 lis 11:21
Aga1.:
18 lis 11:45
irena_1:
| | 1 | | 5 | | 4 | | 5 | | 5 | | 5 | | 4 | |
P(A)= |
| * |
| * |
| + |
| *3* |
| * |
| * |
| = |
| | 6 | | 10 | | 9 | | 6 | | 10 | | 9 | | 8 | |
| | 1 | | 25 | | 8+75 | | 83 | |
= |
| + |
| = |
| = |
| |
| | 27 | | 72 | | 216 | | 216 | |
18 lis 11:48