mam problem z przykładem
Angelika: Witam mam problem z przykładem
powinno wyjsc 1/9 a mi wychodzi 1/27 albo jakieś całkiem inne wyniki
(3−2)−3:38
18 lis 08:51
Szajbus: Chodzi ci o taki przykład (3
−2)
−3:3
8
18 lis 08:52
Angelika: (3−2)−3:38
18 lis 08:53
Angelika: tak juz poprawiłam
18 lis 08:53
Szajbus: | | 1 | | 1 | |
ok a wiec tak (3−2)−3:38 = 36:38=3−2=( |
| )2= |
| |
| | 3 | | 9 | |
18 lis 08:56
Szajbus: wiesz teraz jak ? Czy mam ci wszystko rozpisać ?
18 lis 08:56
Angelika: Wiem,wiem dziękuję

Po prostu cały czas robiłam jeden błąd,i teraz wiem już gdzie

Dzięki
18 lis 08:57
Szajbus: Spoko
18 lis 08:58