matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....:
wykaż że 6
9
> 9
6
18 lis 00:26
Eta:
(6
3
)
3
> (9
2
)
3
216
3
> 81
3
18 lis 00:32
pigor:
... np. tak :
6
9
−9
6
= (2*3)
9
− (3
2
)
6
= 2
9
*3
9
− 3
12
= 3
9
(2
3*3
−3
3
)= 3
9
(8
3
−3
3
)
>0
⇒ ⇒ 6
9
− 9
6
>0 ⇒
6
9
> 9
6
c.n.w. . ...
18 lis 00:36