matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma to zło:
Wykaż że log
a
b
n
= n log
a
b dla dowolnych liczb a, b takich że a>0 ⋀ a ≠ 1 ⋀ b > 0 ⋀ n ∊ N.
18 lis 00:05
irena_1:
log
a
b
n
=x b
n
=a
x
b=a
x
n
x
log
a
b=
n
x=n log
a
b
18 lis 09:27