Oblicz pole powierzchni bocznej graniastosłupa
matma123: Pomocy zadanko:
1.Podstawa graniastosłupa prostego jest rombem o przekątnych długości 2 i 14. Wysokość
graniastosłupa ma długość 2√2. Oblicz pole powierzchni bocznej tego graniastosłupa
17 lis 23:30
Beti: z tw. Pitagorasa obliczasz krawędź podstawy:
| | 1 | | 1 | |
( |
| d1)2 + ( |
| d2)2 = a2 |
| | 2 | | 2 | |
1
2 + 7
2 = a
2
a
2 = 50
a = 5
√2
wysokość gran. H = 2
√2
P
b = 4aH = ... dokończ
17 lis 23:33
wilma: Wzrost zawodników grających w siatkówkę wynosi w
centymetrach:200,198,197,183,`87,211,195,205,189,201,205,185,205,206.a)Oblicz średni wzrost
zawodników.b)Wyznacz dominante i medianę wzrostu zawodników.c)Oblicz wariancję o2 i
odchylenie standartowe o wzrostu zawodników. wynik podaj z dokładnością do części
setnych.d)Jaki procent zawodników ma wzrost mieszczący się w przedziale (x−o ; x+o)?
18 lis 10:38
wilma:
4 gru 13:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
a) i w czym problem

b) nadal −− w czym problem

c) i znowu ... w czym problem

d) no i znowu ... w czym problem
4 gru 13:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
może zaczniemy od a)
jak obliczysz średni wzrost
4 gru 13:10