matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura :D
Kasiek:
Dany jest trójkąt prostokątny ABC o kącie ABC=30st. Najkrótszy bok ma długość 12. Przeciwprostokątna jaką ma długość?
17 lis 23:13
Aga1.:
α=30
0
c=2*12=24.
17 lis 23:19
Kasiek:
Oooo dzięki dobra kobieto !
17 lis 23:22