Badanie jednofazowego silnika indukcyjnego klatkowego (stan obciążenia)
Maciek: Mając dane:
Napiecie silnika US [V] = 220
Prąd silnika IS [A] = 23
Moc czynna silnika PS [W] = 288
Napięcie prądnicy Up [V] = 18
Prąd prądnicy Ip [A] = 4
Moc czynna prądnicy Pp [W] = 28
Chcę obliczyc Wsp. mocy silnika cosφ oraz sprawnosc ukladu η[%].
cosφ={∆P0}{S0} więc licze S0=V1*I0 =220*23=5060
cosφ={PS}{S0}=0.056
Mam pytanie czy te wzory są odpowiednie, czy odpowiednio policzylem i finalnie czy dobre sa
wyniki tych obliczen?
17 lis 21:36
Maciek: :(
18 lis 11:46
Maciek: odświeżam
18 lis 15:38
Maciek: Pomooocy
19 lis 14:37
Maciek: ktokolwiek?
19 lis 19:16