Jeżeli można to pytanie z fizyki :P
Maciek: Mam do policzenia wspolczynnik mocy silnika cosΦ oraz sprawnosc uklanu η %. Tak wiec chcąc nie
chcąc musze wiedzieć czym jest tak naprawde I
0 U
1 U
Z . Np. I
0 to maksymalne natężenie
prądu czyli

?
17 lis 19:47
Maciek: S
0 można liczyć ze wzoru S
0 = V
1 * I
0
17 lis 19:53
Maciek: Licząc takim sposobem S0 wyszło mi 4180 a cosφ=0.007. Czy to są wg mozliwe wartosci? Liczylem
z danych US = 220 i IS=19
17 lis 20:25
Maciek: | | Ws | |
A sprawność układu można liczyć ze wzoru η= |
|   ? Wp to moc prądnicy |
| | Wp | |
17 lis 20:29
Maciek: Nie mamy na forum fizyka−elektryka

?
17 lis 20:56