matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany w(x)=2x^3
aaa:
wielomiany w(x)=2x
3
+ bx
2
+ cx +d i q{x}=(2x
2
+ 5)(x−4) są równe. oblicz wartości bezwzględnych współczynników b.c.d.
17 lis 19:45
aaa:
juz chyba wiem....
17 lis 19:47