zespolone re arg
Halinka: musze wyznaczyc Re(z) Arg(z)
a)
z=(1−i)4 * (1+i*√3)6
wychodzi mi −4−32i, wiec Re(z)=−4 a w odpowiedziach jest −32?
b)
z=3+i(i+1)4−(2+i)2
tez wszystko inaczej...
pomocy
17 lis 18:51
sushi_ gg6397228:
zapisz obliczenia
17 lis 18:53
Halinka: z=((1−i)2)2 * ((1+i*√3)2)3
z=(1−2i−1)2 * (1+2i√3−3)3
z=(−2i)2 * (2i√3−2)3
z=−4*(−8i3*√3−3*(−12)*2+24i√3−8)
z=−4*(−24i√3+72+24i√3−8)
z=−256 Jeszcze inaczej a w wynikach Re(z)=−32 i nie wiem o co tu chodzi
17 lis 19:21
sushi_ gg6397228:
(−2i)2= −4
17 lis 19:29
Halinka: tak zrobilem przeciez jest minus
17 lis 19:43
sushi_ gg6397228:
widac odpowiedzi są do bani, bo obliczenia sa ok
17 lis 19:50