Funkcja liniowa
Radipo: Dane sa wzory funkcji liniowej rownoległej prostopadlej do f ktorej wykres przechodzi przez
punky B(1,4)
Dane sa wzory funkcji liniowych f(x)=2x−4 g(x)=x+1 h(x)=ax−7
c)Podaj miare kata naychlenia wykresu funkcji g do osi OX
d)Wyznacz najmniejsze a naturalne dla ktorego miejsce zerowe funkcji jest liczba wieksza od 2
e)Napisz wzor funkcji liniowej ktorej wykres jest rownolegly do wykresu funkcji f i przechodzi
przez punk tA (−2,6)
17 lis 17:54
Radipo: Dane sa wzory funkcji liniowych f(x)=1/5x−10 g(x)=3x−1
1.Wyznacz wartosc funkcji f dla argumentu (−3)
2.okresl miejsca zerowe funkcji f
3.wyznacz zbior tych argumentow dla ktorych funkcja f osiaga wartosci niedodatnie
4.czy funkcja f osiaga wartosc rowna 1 jesli tak to dla jakiego argumentu
5.Sprawdz czy punkt k(−1,−15) nalezy do wykresu funkcji g
6.Wyznacz punkt przeciecia wykresow fi g
7.Wyznacz argumenty dla ktorych funkcja g osiaga wartosci mniejsze od 6
8.Napisz wzor funkcji liniowej ktorej wykres przechodzi przez punkty A(−2,−5) oraz B(1,4)
9.Napisz wzor funkcji liniowej rownoleglej do do f ktorej wykres przechodzi przez przez punkt
A(−2,−5)
10.Napisz wzor funkcji liniowej prostopadlej do f ktorej wykres przechodzi przez punkt B(1,4)
17 lis 18:01