matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij że kąty są równe
fhrh:
Uzasadnij że jeżeli punkt A=(3,0) B =(0,2) C=(2,3) oraz D =(1,1) E=(5,3) F=(2,5) to kąt ABC = kąt DEF
17 lis 17:23
fhrh:
Rozumiem ze wystarczy skorzystać z tego?
https://matematykaszkolna.pl/strona/1228.html
17 lis 17:39
fhrh:
Zadziałało tg
7
4
= tg
7
4
17 lis 18:01