RÓWNANIE LOGARYTMICZNE.
KASIA.: | 1 | | 2 | |
| + |
| = 1 |
| 5 − logx | | 1 + logx | |
17 lis 17:23
Patryk: logx=t
17 lis 17:23
Mati_gg9225535: dziedzine sobie ustal i podstaw sobie logx=t
17 lis 17:23
krystek: zał mianownik ≠0 i x>0
podstaw logx=t
17 lis 17:23
KASIA.: mógłby mi ktoś wyznaczyć tą dziedzinę dokładnie?
17 lis 18:05
krystek: 5−logx≠0 i 1+logx≠0 i x>0
17 lis 18:06
KASIA.: i potem przenosze i pisze, że logx≠ 5 i logx≠−1 i x>0
17 lis 18:07
KASIA.: i co potem?
17 lis 18:08
krystek: x≠105i x≠10−1i x>0
17 lis 18:08