matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
mania:
oblicz pole trójkąta równoramiennego ABC w którym /AB/=/BC/=13
17 lis 16:25
krystek:
I co jeszcze masz dane?
17 lis 16:44
mania:
/AB/=24 /AC/=/BC/=13
17 lis 16:53
krystek:
To narysuj i z tw. Pitagorasa wylicz h
1
P
Δ
=
a*h
2
17 lis 16:56