matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
Asgraf:
n +10
Jak sprawdzić czy istnieje wyraz ciągu a
n
=
równy 1,5
n + 2
19 maj 15:56
Eta:
rozwiąż równanie: 1, 5 =
3
2
n+10
3
=
n +2
2
zatem: 2( n+10)= 3( n +2) ......... potrafisz to rozwiązać napewno! podaj n powinno Ci wyjść n= 14 czyli tym wyrazem jest a
14
19 maj 16:02