Prawdopodobieństwo na logikę...
AAA;): Po podwórku biegają kury i 8 kaczek. Prawdopodobieństwo , że losowo wskazany ptak to kura jest
0,4. Ile kur chodzi po podwórku?
17 lis 13:41
AAA;): nikt się nie kkusi?
17 lis 14:18
Tadeusz:
... to może choć przepisz poprawnie −
17 lis 14:30
Maslanek: n − ilość kur
8 − ilość kaczek.
Wybieramy dowolne bydlę:
Także
| | 4 | | n | | 4 | | 2 | |
P(A)= |
| ⇒ |
| = |
| = |
| |
| | 10 | | n+8 | | 10 | | 5 | |
17 lis 14:42
Aga1.: | | 1 | |
I co, po podwórku biega |
| kury? |
| | 3 | |
17 lis 14:45
Maslanek: Wiesz, że kury mogą biegać bez głów, nie?
17 lis 14:46
Aga1.: | | 1 | |
Bez głów tak, ale |
| kury nie widziałam. |
| | 3 | |
17 lis 14:50
Maslanek: To jak utniesz kurze głowę, nogi i ogon, ewentualnie przytniesz też skrzydełko to bedzie
17 lis 14:51
Tadeusz: ... bez bóg to biegała nie będzie ... no może podfruwała ... podrumajtka −
17 lis 14:58