logarytmy sprawdzenie i dokonczenie
Grzesiek: sprawdzi ktos czy robie dobrze oraz pomoze ktos dokonczyc?
log
4 √x + log
√2 x + log
116 x = −6
| | log4 x | | log4 x | |
log4 x12 + |
| + |
| =−6 |
| | log4 √2 | | log4 116 | |
| | log4x | | log4x | |
12log4x + |
| + |
| =−6 |*−2 |
| | 14 | | −2 | |
−log
4x − 8log
4x + log
4x = 12
−8log
4x = 12 | /−8
log
4x = −1
12
i dalej nie umiem niestety zrobic tego zadania...
17 lis 13:37
Tadeusz:
...dalej z definicji logarytmu−
17 lis 13:42
Grzesiek: tak ale wychodza niesamowite ulamki a babka ktora zadala mi to zadanie nigdy nie daje takich
wynikow gdzies musialem zrobic blad
17 lis 13:49
Grzesiek: a sorry wychodzi
18
17 lis 13:59