17 lis 12:01
Patryk: lnx=t ,ja bym tak próbował
17 lis 12:17
think: ten pierwiastek odnosi się tylko do licznika czy pod pierwiastkiem jest całe wyrażenie?
17 lis 12:18
Frans: tylko to licznika , już próbowałem lnx , ale dalej nic nie moge z tego wywnioskowac
17 lis 12:41
Frans: Pomocy !
17 lis 13:31
think: bez pierwiastka to w liczniku jest pochodna mianownika, ale z tym pierwiastkiem, to przykro mi
nie mam pojęcia...
17 lis 13:37
Maslanek: t=lnx+1
| | √lnx+1 | | √t | |
Wtedy |
| dx = |
| dt. |
| | x(ln x+1−1 | | t−1 | |
A dalej to nie wiem
17 lis 14:21