matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm naturalny
Karolina:
Czy umie ktoś to rozwiązać? Bardzo proszę o pomoc −2=ln(x/2)
17 lis 09:52
Basia:
z definicji logarytmu masz
x
= ℯ
−2
2
2
x = 2*ℯ
−2
=
ℯ
2
ℯ jest przecież wielkością znaną i stałą
17 lis 10:36