.
asdf: Witam
Możecie pomyśleć "który on to już raz robi..." ale dzisiaj zrobiłem już tyle zadań, że mi się
wszystko miesza

(1 + i)
4 = ...
z = (1 + i)
4
z = |z|(cos(φ * 4) + isin(φ*4)
|z| =
√2
z =
√2(cos(π/4 * 4) + isinπ) =
√2(−1 + 0i) = −
√2
co jest źle

?
16 lis 23:53
sushi_ gg6397228:
brakuje |z| 4
16 lis 23:55
sushi_ gg6397228:
(1+i)2= 2i
16 lis 23:56
asdf: ok, ale w odpowiedziach i tak jest: 1 − i
16 lis 23:56
sushi_ gg6397228:
to są nie do tego zadania te odpowiedzi
16 lis 23:57
asdf: Sorry, −4 jest. Jak do tego dojść za pomocą wzoru de'moivrea?
16 lis 23:57
ICSP: we wzorze jest |z|
4 a nie |z|
16 lis 23:58
16 lis 23:59
asdf: czyli w module zrobilem blad, reszta wyszla dobrze, dzięki .
16 lis 23:59