matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej
klaudia:
wykaż ze : liczba 5
52
+2
50
jestliczbą złożoną
16 lis 23:44
Vax:
5
52
+2
50
= (5
26
+2
25
)
2
− 2*5
26
*2
25
= (5
26
+2
25
)
2
− (5
13
*2
13
)
2
= (5
26
+2
25
+10
13
)(5
26
+2
25
−10
13
)
16 lis 23:48
klaudia:
Dzięki
16 lis 23:59