wyrażenia algebraiczne
magda milaa: 1) x−√2 / √2
2) x2−x / √2 −1
Uwolnij wyrażenie od niewymierności w mianowniku i zapisz je w postaci wielomianu
19 maj 14:48
Basia: Witaj miła Magdo!
Z lewej strony tego okienka jest link Kliknij po więcej przykładów.
Kliknij i zobacz jak się pisze ułamki, a potem napisz to zadanie tak jak powinno być napisane.
19 maj 15:09
magda milaa: taka mądra i mocna w g***e a se nie umie poradzidź z tym
19 maj 17:01
Mickej: Witaj Basiu

nie bardzo wiem Magdo o kim ty mówisz
19 maj 17:03
magda milaa: o misiu gogo mówie
19 maj 17:06
Karolina: | | x−√2 | | √2 | | x−2 | |
1) |
| * |
| = |
| |
| | √2 | | √2 | | 2 | |
19 maj 17:07
magda milaa: i nie miła tylko mila idiotko
19 maj 17:09
Karolina: | | x2−x | | √2 −1 | | x2−x | | x2−x | |
2) |
| * |
| = |
| = |
| |
| | √2 −1 | | √2 −1 | | 2+1 | | 3 | |
19 maj 17:11
magda milaa: dzieki za pomoc mili to wy jestescie pa
19 maj 17:12
Karolina: jak coś nie jasne pisać
19 maj 17:13
Karolina: pa
19 maj 17:13
19 maj 17:15
Mickej: sg to zapewne inicjały twojego poprzedniego nicku

hej
19 maj 17:16
magda milaa: dziekuje Karolino, myśle ze wszystko jasne
[jedna "miła" Pani sie znalazła]
19 maj 17:17
Karolina: dzięki i nie ma za co
19 maj 17:22
magda milaa: jest za co :za fatyge
19 maj 17:24
Karolina: jaka to tam fatyga jak się matematyke lubi
19 maj 17:25