Równanie
IreneuszJelen: Równanie
3√7 + 5√2 − 3√5√2 − 7 = 2
16 lis 21:49
Mateusz:
a gdzie zmienne

? chyba ze polecenie jest inne
16 lis 21:51
IreneuszJelen: mam wykazać że to po lewej równa się 2
16 lis 21:52
ZKS:
7 + 5√2 = (1 + √2)3
16 lis 21:58
Dziedzina: I co dalej ? wartość bezwzględną ?
16 lis 22:04
ZKS:
Jaka wartość bezwzględna przecież to jest pierwiastek trzeciego stopnia.
16 lis 22:07
IreneuszJeleń: Co dalej ?
16 lis 22:09
ZKS:
A ile wynosi 3√a3 ?
16 lis 22:13
asdf: @ZKS
3√a3 ≠
2√a2
16 lis 22:15
IreneuszJeleń: a?
16 lis 22:15
ZKS:
asdf 2√a2 = |a| ale
3√a3 = a
tak jak pisze
IreneuszJeleń (to był zawodnik

).
16 lis 22:17
IreneuszJeleń: a jak rozpisać takie coś ?
4√17 − 12√2
16 lis 22:22
ZKS:
17 − 12√2 = (1 − √2)4 i teraz wartość bezwzględna.
16 lis 22:26