równanie
adaś:
Liczba x1 jest pierwiastkiem równania x2−2010x−2011=0. Wobec tego liczba (x1)2−2010x1−2010
jest równa?
16 lis 21:02
aniabb: =−1
16 lis 21:06
aniabb: =+1 bo było na minusie
16 lis 21:07
ZKS:
Skoro x1 jest pierwiastkiem to:
f(x1) = 0
x12 − 2010x1 − 2011 + 1 = 0 + 1 = 1
16 lis 21:08
adaś: a skąd to +1 ,

Można jaśniej ?
16 lis 21:10
ZKS:
Nie wiem czy jaśniej jeszcze się da.
−2010 = −2011 + 1
16 lis 21:13
ZKS:
Spoko nie ma za co.
16 lis 21:19
Gustlik: ZKS, ledwo Cię widać
17 lis 00:06
ZKS:
Staram się jak mogę ale niestety to nie wychodzi i nadal mnie widać.
17 lis 00:08