liczba rownanie
marian2:
jeżeli od większego rozwiązania równania x2−8=0 odejmiemy jego mniejsze rozwiązanie, to
otrzymamy liczbę?
16 lis 20:34
Ajtek:
4
√2 
.
16 lis 20:35
krystek: (x−2√2)(x+2√2)=0
16 lis 20:35
Ajtek:
Witaj
Krystek

.
16 lis 20:35
Saizou : (x−2√2)(x+2√2)=0
x=2√2 x=−2√2
2√2−(−2√2)=4√2 liczba niewymierna
16 lis 20:36
krystek: Miło mi ,
Ajtku dla Ciebie
16 lis 20:37
Ajtek:
Dziękuję

.
16 lis 20:39
Dusia: Zbiór rozwiązań nierówności 2x2−5x−9<0zawiera się w przedziale? Proszę o obliczenia
13 lis 16:01
PW: Dusia, dopisałaś nowe pytanie do problemu sprzed 5 lat? Tu obowiązuje zasada: jeden wpis −
jedno zadanie.
13 lis 16:05