matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
adam:
1
Dane są wielomiany W(x)=−8x+4, P(x)=x
2
+2x−1 oraz Õ(x)=5x
3
−x+4.Wielomian
W
4
(x)P(x)−Õ(x))można zapisać w postaci?
16 lis 18:17
krystek:
1
Rozpisz
(−8x+4)(x
2
+2x−1)−(5x
3
−x+4)=...
4
16 lis 20:09
Mati_gg9225535:
z pierwszego nawiasu wyciagnij 4 przed nawias, skroci sie z 1/4
16 lis 20:11