matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
carp:
mam równanie: 2sin(2α)=sin(2x) 2sin(2*5st)=sin(2x) 0,3472=sin(2x) dalej nie wiem co mam zrobić..pomocy !(:
16 lis 17:57
aniabb:
2x = arcsin(0,3472) x =1/2 arcsin(0,3472)
16 lis 18:09