fizyka kinematyka
kartofelek: Napisać równanie ruchu cegły upuszczonej w windzie jadącej w górę ze stałą prędkością 2m/s .
Czy to jest po prostu Vc= gt − Vw
i Sc= gt2/2 − Vw t ?
16 lis 17:47
kartofelek: no i x = 0 oczywiście
16 lis 17:48
kartofelek: czyliże Vc= y i Sc= z (zasięg?droga?)
16 lis 17:48
aniabb: tak
16 lis 17:49
aniabb: Sc=y
16 lis 17:49
kartofelek: dzięki

!
ok, czyli Vc w tym równaniu w ogóle nie uwzględniać?
16 lis 17:51
aniabb: nie
16 lis 17:53
kartofelek: dzięki
16 lis 17:55
pooola: co to Sc?
5 paź 17:19
pooola: w ogole da sie jasniej?
5 paź 17:37