matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam jak mam wpisać w wolfram aby mi obliczył pochodn ą tej funkcji
Łukasz:
y = (x
2
−4)/ (x
2
−9 )
16 lis 15:37
Piotr:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=((x%5E2-4)%2F(x%5E2-9))'&t=crmtb01
16 lis 15:42
MQ:
derivative of (x
2
−4)/ (x
2
−9 )
16 lis 15:43