matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne funkcji
sandra:
bardzo proszę o pomoc
oblicz pochodna funkcji f(x)=x
2
y
3
w punkcie p=(−1,3) w kierunku wektora a=(−2,3) a) z definicji (fa`(p) = lim
f(p+ta)−f(p)
t
) b) korzystając z zależności fa`(p) = (f`(p) I a)
19 maj 11:54