matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz przyblizona wartosc wyrazenia
Dorota:
wiedzac ze log2≈0,3 i log3≈0,5 oblicz przyblizona wartosc wyrazenia log12.
19 maj 11:46
AS:
log12 = log(2
2
*3) = 2*log2 + log3 = 2*0.3 + 0.5 = 1.1
19 maj 14:25