matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem
Rafał3110:
da się to skrócić tak jak ja myślę?
−6−
√
72
=−
√
72
6
16 lis 14:21
Beti:
nie
16 lis 14:22
aniabb:
√
72
= 6
√
2
po skróceniu będzie −1−
√
2
16 lis 14:23
krystek:
1+2
3
=
a nie 1. Skracamy tylko iloczynowe postaci
!
2
2
16 lis 14:24
krystek:
6(−1−
√
2
)
=
6
16 lis 14:26