awdawda
karolajn: Wykaż zże ciąg
an= 5*2n+1 jest geometryczny
wychdzi mi 10, dobrze ?
16 lis 12:39
think: źle
16 lis 12:54
16 lis 13:05
think: Piotr Ty też zrobiłeś błąd...
16 lis 13:25
16 lis 13:35
karolajn: mozecie mi napisac jak to liczyc ? Mnie wychodzi 10,,,
16 lis 14:51
karolajn:
16 lis 15:00
16 lis 15:01
karolajn: wolalbym obliczenia zeby zobaczyc gdzie robie blad.
wychodzi mi
5*2n+2−n−1 = 5*21= 10
16 lis 15:20
Bogdan:
| an+1 | | 5*2n+2 | |
| = |
| = 2(n+2)−(n+1) = ... |
| an | | 5*2n+1 | |
16 lis 15:28
lolo: aha, czyli 5 skracam
16 lis 15:37