| 3 | 4 | π | ||||
arcsin | + arcsin | = | ||||
| 5 | 5 | 2 |
| 3 | 3 | 9 | ||||
arcsin | =α⇔sinα= | i cos2α=1− | z jedynki tryg. | |||
| 5 | 5 | 25 |
| 4 | ||
cosα= | ||
| 5 |
| 4 | 4 | |||
arcsin | =β⇔sinβ= | |||
| 5 | 5 |
| 16 | 3 | |||
cos2β=1− | ; cosβ= | |||
| 25 | 5 |
| π | ||
α+β= | ||
| 2 |
| π | ||
sin(α+β)=sin | ⇔sin(α+β)=1 | |
| 2 |
| 3 | 3 | 4 | 4 | 9 | 16 | 25 | ||||||
L= | + | = | + | = | =1 | |||||||
| 5 | 5 | 5 | 5 | 25 | 5 | 25 |
| 3 | 3 | 4 | 4 | |||||
L= | * | + | * | =1 | ||||
| 5 | 5 | 5 | 5 |