matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina funkcji
piórnik:
Wyznacz dziedzinę funkcji:
x−2
a) f(X)=
√
16−x
2
+ arcsin
1−3x
π
b) f(x)=
√
|arccos2x−
| + arctg(logx
2
)
2
π
c) f(x)=arctg(
√
x+3
− x) +
√
−arccosx
3
16 lis 11:11