;)
maja:): Rzucamy trzema monetami. Oblicz prawdopodobieństwo, że wyrzucimy co najwyżej jednego orła.
16 lis 10:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
najlatwiej z przeciwnego
1 − P(wypadną same reszki) = ...
16 lis 11:03
camus: Tutaj jest co najwyżej jednego, czyli
P(same reszki) + P(tylko jeden orzeł)
16 lis 11:06
Aga1.: IΩI=2*2*2=8
A− co najwyżej 1 orła, tzn. 1 orła i 2 reszki lub zero orłów i 3 reszki.
A={(o,r,r), (r,ro), (r,o,r), (r,r,r)}
IAI=4
16 lis 11:07
Bogdan:
co najwyżej jednego orła, to znaczy same reszki lub 1 orzeł
16 lis 11:07