Oblicz
Eligiusz: Hej nie mam pojęcia jak to zrobić mam nadzieje że mi pomożecie
log4400−2log45+log36*log69
16 lis 09:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
własności logarytmów:
log
a(b*c) = log
ab + log
ac
| | b | |
loga( |
| ) = logab − logac |
| | c | |
log
ab*log
bc = log
ac
skorzystaj z tego
16 lis 10:09
Kejt:
ze wzoru: log
ab*log
bc=log
ac
log
36*log
69=log
39=2
| | 400 | |
log4400−log452+2=log4 |
| +2=log416+2=2+2=4 |
| | 25 | |
16 lis 10:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
ach ... i jeszcze:
b*log
ac = log
ac
b
16 lis 10:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
Kejt ... '2' przy drugim logarytmie obcięłaś
tak w ogóle to witam maturzystkę
16 lis 10:10
Kejt: cześć, cześć.

gdzie obcięłam?
wrzuciłam ją w potęgę..
16 lis 10:13
Eligiusz: Dziękuję wam za pomoc
16 lis 10:24