Dowodzenie twierdzeń
Piotrek: Ciężki orzech do zgryzienia
Wykaż, że:
| | π | |
√11 − 2√11 + 2√11 − ... = 1 + 4sin |
| |
| | 18 | |
15 lis 22:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
a co dalej jest pod tym pierwiastkiem

bo coś mało pokazałeś
tam jest 11 − 2
√11 +
2√11 
− ...
15 lis 23:10
Godzio:
Pewnie będzie pierwiastek z pierwiastka itd.
15 lis 23:14
Godzio:
Oznaczmy
√11 − 2√11 + 2√11 − ... = x Wtedy
x =
√11 − 2√x
Spróbuj może tak, takie pierwszy odruch
15 lis 23:23
16 lis 07:45
Miqstu: Aniubb, mogłabyś looknąć na mój przykład w osobnym poście ?
16 lis 07:49
aniabb: który?
16 lis 08:00
16 lis 12:27