matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
byku:
Wiedząc , że m+
1
m
=8 i m≠0. Oblicz m
2
+
1
m
2
15 lis 21:53
ZKS:
Wskazówka:
1
1
1
1
m
2
+
= m
2
+ 2 * m *
+
− 2 = (m +
)
2
− 2
m
2
m
m
2
m
15 lis 21:54