matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Jack:
lim
n
−
>
∞
(
√
9
n
+ 3
n
−
√
9
n
+1
)
15 lis 20:52
Mila:
√
9
n
+3
n
+
√
9
n
+1
√
9
n
+ 3
n
−
√
9
n
+1
=(
√
9
n
+3
n
−
√
9
n
+1
)*
=
√
9
n
+3
n
+
√
9
n
+1
9
2
+3
n
−9
n
−1
=
=
√
9
n
+3
n
+
√
9
n
+1
3
n
−1
=
√
9
n
+3
n
+
√
9
n
+1
1
Teraz licz dalej(
)
2
16 lis 00:03